FOTONIEUWS

DEN BOSCH

Team Rosmalen wint titel Beste Bossche Wijkkoks - 20 mei 2012

Pierre Wind, juryvoorzitter, maakte na een spannende live finale van Bosch Diner op de Markt in ’s-Hertogenbosch, bekend dat Team Rosmalen de kookwedstrijd tussen tien wijkteams heeft gewonnen.
20 mei 2012

montE11725- Bosch-diner markt - web - web
montE11726- Bosch-diner markt - web - web
montE11727- Bosch-diner markt - web - web
montE11728- Bosch-diner markt - web - web
montE11729- Bosch-diner markt - web - web
montE11730- Bosch-diner markt - web - web
montE11730b- Bosch-diner markt - web - web
montE11731- Bosch-diner markt - web - web
montE11732- Bosch-diner markt - web - web
1/9 
start stop bwd fwd

Wethouder Snijders reikte de prijs uit: een diner voor het hele team. Team Rosmalen behaalde de hoogste score uit een beoordeling door het publiek en een vakjury. Op de voet gevolgd door teams Empel (2) en Zuid (3). 

De beoordeling van de vakjury woog zwaarder mee in het puntentotaal. De vakjury bestond uit Marino de Bruijn, Koning Willem I College, Hein Vissers, restaurant Dukdalf Kerkdriel en Paul Soetekouw,Hogere Agrarische School). Zij beoordeelden de gerechten op vier punten: culinaire interpretatie van het schilderij Heilige Johannes de Doper van Jheronimus Bosch, bereiding, smaak en hygiëne & schoonmaak. 

Bosch Diner 2012 kende een hernieuwde opzet, waarin meer te beleven, te proeven en te beoordelen viel voor bezoekers uit stad en land. Er was veel belangstelling voor de afsluitende finale op de Markt. Ad ’s-Gravesande, intendant van de manifestatie Jheronimus Bosch 500, constateert: De teams leverden een ongekende topprestatie. Het publiek, zo’n 3000 personen over de dag, genoot volop van de gerechten die de wijkteams serveerden. Ook de unieke producten van de smaakmarkt, veelal op biologische basis, vonden gretig aftrek. Kinderen, voorzien van zelf versierde schorten en bakkersmutsen, konden stoepkrijten en schilderen. Bosch Diner was een gezellig sociaal-cultureel publieksevenement waarin ’s-Hertogenbosch heeft laten zien wat Jheronimus Bosch voor de stad betekent, aldus ’s-Gravesande. De hele dag was het flink zonnig maar de prijsuitreiking gebeurde in een hevig onweer.
©2012 Gerard Monté

Bosch Diner TV

Al op 31 maart kookten de teams in de keuken van het Koning Willem I College tijdens de voorronde een hoofdgerecht voor de jury. Hoe de jury die gerechten waardeerde is te zien in de vier afleveringen van Bosch Diner TV die werden uitgezonden door TV73 en Boschtion TV. 

Afleveringen gemist? Kijk dan op www.bosch500.nl.

Klik hier voor de foto's Bosch-diner proefkoken en promotie streekproducten.

©2013 - 2021 www.gerarddenbosch.nl - Webdesign: Broeklandsoft - Alle rechten voorbehouden