Bourgondisch 2017 - Voorproefavond met Awards - Gallery Mark Peet Visser & Le Noble - 12 juni 2017
Bourgondisch 2017 - Voorproefavond met Awards - Gallery Mark Peet Visser & Le Noble - 12 juni 2017
uit het persbericht:
>>Burgemeester Ton Rombouts reikte voor de tweede maal tijdens de Voorproefavond van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, de Starter Award en de Stayer Award uit aan twee ondernemers uit de Bossche foodgerelateerde branche. De prijzen werden in ontvangst genomen door de ondernemers van Café Bar Le Duc en Keilekker Worstenbrood bij Galerie Mark Peet Visser/Le Noble.
De jury bestaande uit Joost de Koning (ejp), Carel Henderson (LXA The Law Firm) en Marinus van Dorst (Grolsch) koos uit de door het publiek aangedragen kandidaten zes nominaties. Er werd in groten getale gereageerd op het verzoek om geschikte kandidaten aan te dragen. Voor de Starter Award werden door de jury genomineerd: Restaurant de KASerne, Pizzabar Deeg en Keilekker Worstenbrood. De laatste kwam uiteindelijk bij de Starters als winnaar uit de bus.
Voor de Stayer Award nomineerde de jury uit alle kandidaten Restaurant Sense, Café Bar le Duc en het welbekende Café-Restaurant De Stip. De jury koos Café Bar Le Duc als winnaar van de Stayer Award 2017. <<
De deelnemers aan de voorproefavond kwamen samen in Galerie Mark Peet Visser en konden meteen de huidige expositie bekijken. Voorzitter van Bourgondisch Pieter Bak heette de bezoekers welkom. Marinus van Dorst van de jury kreeg daarna het woord en hij nodigde de genomineerden naar voren. Burgemeester Rombouts had gelezen dat er een 'running diner' zou zijn ipv een 'walking dinner' en hij vroeg zich af waarom hij dan zoveel leren schoenen zag en maar weinig sportschoenen zoals tegenwoordig in de mode is. En hij vroeg zich af waarom hij niet op het lijstje van de stayers stond na 21 jaar burgemeesterschap. Of bij de starters als 'startend pensionado'. Hij sprak zijn waardering uit en vroeg applaus voor het bestuur van Bourgondisch dat er al jaren een mooi festijn van maakt het evenement uit het slop trok waar het zo'n 20 jaar geleden in verzeild was. Ook het Winterparadijs staat onder hun hoede.
Marinus van Dorst las nog het juryrapport voor.
Keilekker worstenbrood (Copernicuslaan Den Bosch en Vught) maakt niet alleen het bekende soort maar ook asperge-, sambal-, kip-, kalfs-, lactose-, glutenvrije- én vegetarische worstenbroodjes.
Café Bar Le Duc in de Korenbrugstraat van Jan van Kollenburg bestaat sinds 1975 en heeft sinds 1999 een eigen brouwerij waar oa het Kolleke gebrouwen wordt en ook Oude Jan en Jonge Jan.
Na de uitreiking begonnen de bezoekers in groepjes aan een walking/running dinner langs een aantal restaurants om per restaurant een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert te nuttigen.
info Bourgondisch
zie evt. ook Bourgondisch 2016 en ook 2015. Evt ook 2014 en eerder in de maand september (Boschtion-formaat).
©2017 Gerard Monté