FOTONIEUWS

DEN BOSCH

Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk dicht - 24 juli 2015

Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk dicht - 24 juli 2015

DSC00346- Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk gesloten - 24juli2015 - foto GerardMontE web
DSC00348- Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk gesloten - 24juli2015 - foto GerardMontE web
DSC09260- Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk gesloten - 24juli2015 - foto GerardMontE web
DSC09261- Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk gesloten - 24juli2015 - foto GerardMontE web
DSC09262- Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk gesloten - 24juli2015 - foto GerardMontE web
DSC09265- Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk gesloten - 24juli2015 - foto GerardMontE web
DSC09266- Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - tijdelijk gesloten - 24juli2015 - foto GerardMontE web
DSC09717- Coffeeshop Hinthamerstraat beschoten - nieuwe ruit  - 1aug2015 - foto GerardMontE web
1/8 
start stop bwd fwd

In de vroege ochtend van 24 juli is de coffeeshop Chp 'n Dale beschoten met vermoedelijk een automatisch wapen, er werden zo'n 20 kogels op de ruit en glazen deur afgevuurd. Een buurtbewoner die even daarna naar de Vierdaagse vertrok was compleet verrast toen hij door de politie staande gehouden werd voor informatie, anderen werden er hevig geschrokken wakker van.
Het politie-onderzoek duurde tot een uur of 12 's middags en om 1 uur maakte de gemeente bekend dat de coffeshop tijdelijk maar met onmiddellijke ingang dicht moest.

Op de informatieavond voor de buurt lichtte loco-burgemeester Eric Logister dit besluit toe. Hij noemde het incident van die ochtend onacceptabel en gedurende dat het onderzoek loopt blijft de coffeshop gesloten, dat kan een paar dagen zijn maar ook langer. En ook moet bekeken worden of de bedreigende situatie echt voorbij is. In ieder geval moet hij orde en veiligheid handhaven en daarom is dit besluit genomen. Tegen het besluit kan de eigenaar bij de rechtbank overigens bezwaar aantekenen. Het besluit wordt in ieder geval nog in de "driehoek" bestuur-politie-justitie besproken en getoetst.
Teamchef Den Bosch van de politie Chris de Goeij lichtte vervolgens toe waar de politie mee bezig is. Als eerste willen ze boven water krijgen wat de waarheid in deze is, hij kon nu niet alles vertellen omdat zaken die alleen de dader kent straks bij die perso(o)n(en) tijdens een verhoor gecontroleerd moeten kunnen worden. De politie doet ook een dreigingsanalyse om te kijken of er nog risico aanwezig is. De politie moet de openbare orde handhaven en blijft voorlopig surveilleren in de straat net als stadstoezicht. En de politie heeft ook een hulpverlenende rol voor getuigen en bewoners.

Logister had begrip voor de vragen van de aanwezigen maar zei de discussie over de aanwezigheid van coffeeshops in het centrum en het inloopschip en de overlast die ze kunnen veroorzaken, niet deze avond te willen en kunnen voeren.
Hij bracht ook begrip op voor de emoties van de bewoners. Op de vraag waarom de bovenbewoners weggegaan zijn vertelde hij dat ze dat op eigen initiatief gedaan hebben en daartoe op geen enkele wijze verplicht zijn.
De aanwezige medewerker Orde en veiligheid van de gemeente bevestigde de aandacht die het gebeuren heeft. Als de buurt iets waarneemt dan kunnen ze meteen 0900-8844 bellen waarop alert gereageerd zal worden.
Wanneer er iets meer bekend wordt komt er meteen langs divers kanalen weer informatie bij de bewoners.

bijgewerkt 31 juli: De gemeente heeft bekend gemaakt dat vanaf vandaag de coffeeshop gedurende een half jaar gesloten moet blijven in het belang van de openbare orde, de woon- en leefomgeving en veiligheid. De eigenaar kan bezwaar maken en daarna nog bij de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening. Er zijn nog geen verdachten aangehouden, de kogels zijn afgevuurd met een automatisch vuurwapen.

bijgewerkt 1 aug: inmiddels is er een nieuwe ruit geplaatst.

 

©2015 Gerard Monté

©2013 - 2022 www.gerarddenbosch.nl - Webdesign: Broeklandsoft - Alle rechten voorbehouden